Onderwijs

Léon van Lier heeft veel ervaring in het (zelf) uitvoeren van onderzoek met o.m. zijn bureau Van Lier Onderzoek. Daarnaast werkt hij al jaren, als zelfstandige, in het onderwijs. Hij verzorgt de begeleiding van afstudeerkringen, individuele afstudeerbegeleiding en de begeleiding van langstudeerders. Ook geeft hij les in onderzoeksvaardigheden, statistiek en SPSS. Léon is op zelfstandige basis door hogescholen en universiteiten in te huren als (interim) docent of begeleider. Vanwege zijn therapeutische en orthopedagogische achtergrond is Léon gespecialiseerd in het begeleiden van studenten met meer complexe problemen of hulpvragen. Bijvoorbeeld studenten met faalangst, concentratieproblemen, maar ook studenten met gedrags- en/of emotionele problemen.

Mocht u benieuwd zijn of Léon iets voor uw onderwijsinstelling zou kunnen betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact op met AfstudeerHelpdesk voor een kennismakingsgesprek.

Contact

 

Kalibratie sessies begeleiden

In het onderwijs werken veel docenten en examinatoren samen bij het beoordelen van onderzoeksvoorstellen en scripties. En beoordelen blijft mensenwerk. Voor het onderwijs is het soms lastig om alle beoordelaars op een zelfde manier naar een scriptie te laten kijken en deze te beoordelen, daarom wordt er veel gekalibreerd. Léon van Lier heeft veel ervaring met het kalibreren en heeft gemerkt dat het handig kan zijn als dit extern wordt begeleid. Hij kan de rol van onafhankelijke moderator innemen en door middel van een interactieve werkvorm het kalibreren begeleiden.

Heeft u, als onderwijsinstelling, interesse in de begeleiding van de kalibratie sessies, neem dan gerust vrijblijvend contact op.